top of page
  • Photo du rédacteuradmin

Marie Betbèze : wie ben ik?


Ik ben cameravrouw, fotograaf en regisseur zonder genrebeperking. Ik neem de vorm die het onderwerp of mijn verlangen me oplegt: radio, film, fotografie, poëzie of novelle. Ik wordt gedreven door een veelvormige nieuwsgierigheid, door de noodzaak te kunnen begrijpen. Ik heb altijd getracht de wereld, en vooral het menselijke, te vatten. Eerst door te schrijven, dan met de fotografie. Ik heb het filmmaken ontdekt tijdens mijn studies Moderne Talen aan de Faculteit in Reims, waardoor ik me uiteindelijk aan het INSAS inschreef. Aan het eind van mijn opleiding richtten we met enkele Insas-vrienden de vzw voa op zodat we konden doorgeven wat we hadden geleerd, via filmworkshops voor kinderen en jongeren, en zodat we onze eigen projecten konden laten bloeien. Sinds 2005 werk ik voor de RTBF als cameravrouw, maar werk ik nog steeds verder aan mijn projecten. Dat zijn twee kortfilms, waaronder ‘Tourner 7 fois sa langue dans sa bouche’, en een radiodocumentaire ‘naissance de mères, récit à quatre voix’. Momenteel ben ik net klaar met een radiodocumentaire ‘coupe cup keeper?’. Daarnaast nam ik deel aan het creëren van het co-housingproject l’Echappée, als levensproject.

15 vues0 commentaire

Posts récents

Voir tout

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page